Geplaatst in Americana, Amerika, christendom, geloof, Mijn muziek

A song for saturday (5)

Voor wie bekend is met klassieke muziek zal de melodie van American Tune van Simon and Garfunkel misschien bekend voorkomen. En dat klopt: het is afkomstig uit de Mattheus Passion van Bach – O haupt voll blut und wunden, een koraal over het lijden van Jezus aan het kruis. Nog even en het wordt weer uitgevoerd, met het oog op Goede Vrijdag en Pasen.

Maar Paul Simon gebruikte de melodie van Bach voor een lied over de teloorgang van Amerika. Hij zong het samen met Art Garfunkel tijdens een concert in Central Park in New York, inmiddels al weer heel wat jaartjes geleden. Hieronder de opname van dit concert, met die wonderschone vocalen van Art Garfunkel.
Goede muziek is tijdloos.

3 gedachten over “A song for saturday (5)

  1. Als men toen al ongerust was over de situatie in de VS hoe moet dat dan met de huidige? Een seniele oude man die wordt uitgedaagd door een malloot met grote aanhang. Grote politieke stromingen niet in staat om jongere en frissere mensen zodanig op te leiden of te stuwen tot nieuwe leiders van de grootste democratie ter wereld met een dito strijdmacht. Dat baart echt zorgen…..

    Like

Plaats een reactie